FAQ

Waarom werkt mijn app niet meer?

Het kan zijn dat de internetverbinding met het communicatiekastje is verbroken. Controleer of de bekabeling correct is aangesloten is en uw internet werkt. Haal vervolgens de stekker van het communicatiekastje uit het stopcontact en wacht 1 volle minuut voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt. Alles zou nu weer moeten werken. Is dat niet het geval, neem dan contact op met uw installateur.

Waarom zie ik een afname in de opbrengst terwijl de zon vol op de panelen schijnt?

We merken dat het elektriciteitsnet meer en meer onder druk komt door de populariteit van zonnepaneel-installaties. Alle leveranciers zijn wettelijk gebonden om de omvormers volgens de Europese en plaatselijke regels te laten functioneren. Wanneer de omvormers bepaalde grenswaarden overschrijden, dient de omvormer zichzelf af te zetten om na het dalen van de netspanning terug op te starten. Door de tolerantie van componenten kan het zijn dat niet alle of steeds andere of zelfs dezelfde omvormers uitgaan om achteraf opnieuw op te starten. Eventueel kunt u bij de elektriciteitsmaatschappij vragen de netspanning terug te brengen naar de standaard basiswaarde.

Zijn er terugleverproblemen bekend op mijn adres?

Het is helaas niet meer altijd vanzelfsprekend dat u de energie die u opwekt met zonnepanelen kunt terugleveren aan het stroomnet. Controleer of op uw adres problemen met terugleveren bekend zijn via de check.

Let op, ook al geeft de check aan dat er geen problemen bekend zijn, dan nog kan u ervaren dat de opbrengst beperkt wordt. Zie 'Waarom zie ik een afname in de opbrengst terwijl de zon vol op de panelen schijnt?'

Hoe meld ik mijn zonnepanelen aan?

Moet ik mijn zonnepanelen aanmelden bij mijn netbeheerder of energieleverancier?

Vanaf mei 2020 dienen nieuwe zonnepanelen-installaties aangemeld te worden bij de netbeheerder. Zo weet de netbeheerder in jouw regio dat je stroom terug gaat leveren. Nadat de zonnepaneel-installatie is opgeleverd, zal leissoF de zonnepaneel-installatie voor u aanmelden.